Actueel – Dierenartsenpraktijk Het Centrum – Pijnacker

Dierenartsenpraktijk Het Centrum

Actueel

23/06/2022

Geachte klant,

De afgelopen week kwam ik terug van 5 dagen vakantie. Slechts 5 dagen in een lange tijd en genoeg om duidelijk te maken dat er voor mij persoonlijk echt een aantal dingen moeten veranderen om gezond te blijven.

Momenteel is er in heel Nederland een ernstig tekort aan dierenartsen. Dat betekent dat de vacature die wij al geruime tijd hebben openstaan nog niet is ingevuld en dat er ook binnen afzienbare tijd geen zicht op een nieuwe collega is. Daarnaast kampt collega Hester met serieuze gezondheidsklachten waardoor zij de komende maanden niet of slechts heel beperkt inzetbaar zal zijn. Voeg daarbij een overweldigend aanbod aan klanten en u kunt vast begrijpen dat de afgelopen tijd werkdagen van 11-12 uur eerder regel dan uitzondering waren, waarbij er nog een gedeelte van het werk achter de schermen door tijdgebrek bleef liggen. Voor mij is dat niet langer op een verantwoorde manier vol te houden.

Noodgedwongen moeten we daarom voorlopig een aantal maatregelen nemen.

Voor u betekent dat praktisch dat

  • We op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag na 17.00 geen patiënten meer inroosteren. U kunt tot 18.00 nog wel terecht voor het afhalen van voeding en medicijnen.
  • Op woensdag roosteren we tot 14.00 patiënten in, u kunt tot 17.00 terecht voor het afhalen van voeding en medicijnen.
  • Het zaterdagspreekuur komt tot nader order te vervallen.

We begrijpen heel goed dat een aantal van u zeer teleurgesteld zal zijn als we, terwijl u anders gewend bent, een keer ‘nee’ moeten verkopen. Helaas is het momenteel niet anders en zijn de maatregelen de enige manier om de praktijk open te kunnen houden en goede zorg te leveren. Zodra het enigszins mogelijk is worden de tijden weer aangepast.