De praktijk – Dierenartsenpraktijk Het Centrum – Pijnacker

Dierenartsenpraktijk Het Centrum

De praktijk

Algemene informatie

Al sinds 1987 is Dierenartsenpraktijk Het Centrum een begrip in Pijnacker.

In 2009 werd Marike Stooker- de Boer eigenaresse van deze praktijk. Onder haar leiding ontwikkelde de praktijk zich verder tot een onderneming waar de onderlinge sfeer van het team hoog in het vaandel staat. Mensen die met plezier naar hun werk gaan en de kans krijgen zich te richten op wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn leveren in onze optiek betere prestaties. Zeer belangrijk in een vak dat hoge eisen stelt!

De praktijk richt zich vooral op de eerstelijns zorg voor de kleine huisdieren.

Onder kleine huisdieren verstaan we uiteraard honden en katten, maar ook knaagdieren en konijnen zijn van harte welkom. Eerstelijns zorg betekent dat wij u in de meeste gevallen zelf kunnen helpen met voorlichting, diagnostiek, controles, begeleiding en operaties. Heeft uw huisdier meer gespecialiseerde zorg nodig, dan hebben wij een uitgebreid netwerk waarbij we u naar collega’s kunnen doorsturen die hebben bewezen niet alleen uitstekend hun vakkennis te beheersen, maar ook klant- en vooral diervriendelijk te kunnen werken.

Door goede voorlichting en preventieve zorg proberen wij samen met u te voorkomen dat uw gezonde dier ziek wordt en te werken aan een lang en gezond leven. Wij denken mee over de juiste voeding, zorgen voor een vaccinatieschema dat optimaal bij uw dier past en een passende bescherming tegen parasieten. Goede gezondheidszorg bestaat in onze filosofie uit veel meer dan jaarlijks een oproep voor de enting!

Bij zieke dieren schrijven wij niet alleen een behandeling en medicijnen voor, maar denken ook met u mee over de praktische uitvoering hier van. In situaties die bijzondere eisen aan u en uw huisdier stellen zoals het fokken met uw huisdier of bijvoorbeeld intensief samen sporten, kunt u voor advies bij ons terecht. Heeft u de pech dat uw huisdier wél ziek wordt, dan staat bij ons kwaliteit van leven voor het dier en opnieuw begeleiding van de eigenaar voorop. Wij houden van ouderwetse klantvriendelijkheid en service.

Voor de meeste problemen is onderzoek en behandeling van uw huisdier op de praktijk het handigst. Daar hebben we immers alle apparatuur en middelen tot onze beschikking. In bepaalde gevallen (bent u slecht ter been en moet uw kat geënt worden bijvoorbeeld) komen wij ook bij u thuis. Ook voor het inenten van grotere groepen dieren, erg bange dieren of risicogroepen als zeer jonge pups en het inslapen van dieren kunt u een afspraak aan huis maken. Er zijn hier wel extra visitekosten aan verbonden.

We werken uitsluitend op afspraak. Dit beperkt wachttijden en de kans op onderlinge besmetting in de wachtkamer. De meeste dieren zijn ook veel minder gestrest als ze niet eerst in een overvolle wachtkamer hoeven te wachten en daardoor beter te onderzoeken. Speciaal voor puppy’s hebben wij op dinsdagochtend van 9.00 tot 10.00 een inloopspreekuur. Hier kunt u zonder consultkosten terecht met vragen waar u eigenlijk geen dierenarts voor nodig hebt en bovendien leert uw puppy dat een bezoek aan de dierenarts vooral koekjes oplevert. Wegen en onderzoeken wordt daarmee zeker voor de grotere rassen een stuk gemakkelijker.