Gezondheid voor uw hond is meer dan jaarlijks een prikje! – Dierenartsenpraktijk Het Centrum – Pijnacker

Dierenartsenpraktijk Het Centrum

Gezondheid voor uw hond is meer dan jaarlijks een prikje!

Bestond in het verleden de gezondheidszorg voor hond en kat vooral uit het jaarlijks op tijd geven van een enting en de juiste behandeling tegen parasieten, in onze optiek is dit een compleet achterhaald scenario.

* Voor wie kiest voor gemak is er ons gezondheidsplan. Goede basis gezondheidszorg voor een maandelijks kleiner bedrag.

* Wie niet onnodig bestrijdingsmiddelen wil gebruiken kan bij ons de ontlasting van zijn/haar huisdier laten controleren op onder andere wormeitjes. Standaard een wormenpil wordt dan vervangen door standaard controle en alleen behandelen als het nodig is. Potjes voor het opvangen van monsters zijn kosteloos op de praktijk verkrijgbaar.

* Entingen worden gegeven op basis van noodzaak. Een kennelhoest enting hoort daarmee bij ons niet tot het standaard pakket, maar is voor dieren met een verhoogd risico. Daar is sprake van als uw dier eerder erg ziek is geweest van kennelhoest, naar de kennel of de show gaat. Bij de hele kleintjes adviseren we om niet teveel entingen tegelijk te geven en de enting voor het buitenland (hondsdolheid) bijvoorbeeld pas een paar weken later. Bij de jaarlijkse enting wordt alleen de ziekte van Weil jaarlijks geadviseerd. Hondenziekte, Parvo en Hepatitis kunnen met elke 3 jaar volstaan. Voor deze laatste drie ziekten is het ook mogelijk vooraf door middel van de vacci-check te controleren of het dier nog voldoende antistoffen heeft. Is dat het geval dan kan het entschema aangepast worden. Heeft u interesse in deze test dan vindt u elders op deze website meer uitgebreide informatie.

Heeft u enge verhalen gehoord over de ziekte van Weil of de nieuwste entingen daar tegen, dan beantwoorden wij met alle plezier uw vragen daar over. Voor wie er desondanks liever voor kiest het oude vaccin te gebruiken hebben wij dat op voorraad.

* Voor de hele kleintjes hebben wij ons puppyspreekuur. Bij dit gratis spreekuur op de dinsdagochtend bent u het hele jaar welkom. Wij bevelen dit van harte aan als vast onderdeel van de opvoeding van uw hond. Als de hond vrolijk kwispelend bij ons binnen komt omdat hij geleerd heeft dat het bezoek leuk is scheelt dat alle partijen een hoop stress. Daarnaast is het een goede gelegenheid om vragen te stellen over probleempjes die u bij het dier tegenkomt. Gaat het wisselen van de tanden wel goed bijvoorbeeld, of moet er aan dat vieze oor wat gedaan worden. Wat moet ik voeren en is mijn dier op gewicht. Kleine dingen, die wel allemaal invloed hebben op het latere leven van het dier en daarmee toch heel belangrijk zijn.

* Voor de katten boven de 10 en honden boven de 8 bevelen wij aan het dier niet alleen voor een enting aan te bieden, maar elk jaar ook eens een bloedonderzoek te laten doen en een plasje in te leveren. Alhoewel 1x per jaar bloedonderzoek niet uitsluit dat bijvoorbeeld nierfalen na enige tijd toch ineens optreedt, kunnen problemen toch vaker in een vroeg en daarmee beter te behandelen stadium opgespoord worden. Begint het dier toch wat ouderdomsklachten te ontwikkelen dan kunnen wij u adviseren over al dan niet veranderen van voeding en het geven van zinnige voedingssupplementen.

* Wij zijn ten alle tijde bereid om met u mee te denken over de gezondheid van uw dier. Wanneer is het tijd om een ziek dier te laten inslapen, hoe kan ik een bestaande behandeling nog verbeteren, als u een nieuw dier zoekt: welk ras past er bij uw situatie, wat is een goede aanpak bij gedragsproblemen, hoe pak ik de verhuizing van mijn katten aan, er is geen vraag te gek. U kunt hier altijd een afspraak voor maken, we helpen u graag.

Publicatiedatum: 27-09-2021


Terug naar overzicht